Foto: Albert Heijn / Yasmin Hargreaves RundveeNieuws

Kaasproducent St. Paul wil ERU overnemen

Kaasproducent St. Paul wil Koninklijke ERU overnemen. ERU is bekend van de kuipjes smeerkaas.

Met de overname wordt St. Paul ‘de grootste producent van smeltkaas in de Benelux’, volgens topman Dieter Kuijl. De overname volgt op een strategische samenwerking die beide bedrijven in juni 2023 aangingen. Samen namen ze toen de smeltkaasactiviteiten van Kasi Food, voorheen onderdeel van de Lekkerkerker Food Group, over. Deze activiteiten werden ondergebracht bij de vestiging van St. Paul in Sint Jansteen.

Koninklijke ERU, dat dit jaar 200 jaar bestaat, maakt verschillende smeerkazen, maar ook bijvoorbeeld plakken cheddar en andere kaassoorten. Het is niet bekend wat met het personeel van het bedrijf in het Utrechtse Woerden gebeurt.

Overname van alle aandelen

St. Paul maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees met kaas en kaassnacks. Het bedrijf komt uit Lokeren in België. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen. “We zijn vastbesloten om ons diverse aanbod aan hoogwaardige (smelt)kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden. Zo voldoen we aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, out-of-home en de voedingsmiddelenindustrie”, zegt Kuijl.

St. Paul wil alle aandelen van de ERU Group overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname volgens het bedrijf nog goedkeuren.

Medeauteur ANP.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin