Jongeren laten melk en zuivel staan - Foto: ANP RundveeNieuws

Jongeren laten melk en zuivel staan

Jongeren drinken en eten veel minder melk en andere zuivelproducten dan eerdere generaties. Die daling van de consumptie vormt een tijdbom onder de zuivelindustrie.

Dat zeg David Dobben, voorzitter van de Noord-Ierse coöperatie van melkveehouders United Dairy Farmers. “In het verleden consumeerden kinderen altijd veel zuivel, maar dat doet de jeugd van vandaag de dag niet meer. Dat is een demografische tijdbom. We zullen iets moeten vinden om melk en zuivel aantrekkelijker te maken voor de volgende generatie van het winkelend publiek. Als we daar niet in slagen, zal de vraag naar onze producten fors dalen.”

‘Zuivel als vijand’

De problemen worden volgens Dobben verergerd, doordat gezondheidsdeskundigen regelmatig roepen dat melk slecht voor je is. “Er is een groep die zuivel ziet als de vijand. Mensen nemen daardoor ten onrechte aan dat melk slecht is omdat het vet bevat, zonder dat ze naar de verdere voedingswaarden kijken. Als we hen niet weten te overtuigen, dan ontstaat er een levenslange gewoonte om melk en zuivel links te laten liggen.”

Beheer
WP Admin