Partner
Foto: Pearl Capital AlgemeenPartner

Investeren met goed boerenverstand: gezond rendement van 6% per jaar

Zonder de schommelingen van de beurs en vrij van risico’s op leegstand bij eigen verhuur: investeren in vastgoed kan veel makkelijker. Pearl Capital biedt 6% rendement per jaar met een zakelijk hypothekenfonds. Steeds meer vermogende boeren investeren mee.

Er is bij vastgoedprofessionals veel behoefte aan kortlopende financiering. Zij zoeken geld voor bijvoorbeeld de ontwikkeling of herontwikkeling van vastgoed. Daarvoor regelen ze veelal financiering bij een grootbank, maar dat duurt een tijd. Tot die tijd biedt een kortlopende zakelijke hypotheek uitkomst. Pearl Capital verstrekt die hypotheken en haalt daarvoor geld op. Vermogende boeren investeren mee vanaf €100.000. Dat levert ze 6% rendement per jaar op.

Een gezond rendement voor een passief inkomen

Het gezonde rendement betaalt Pearl Capital uit de ontvangsten aan hypotheekrente, die vastgoedprofessionals betalen voor hun zakelijke hypotheek. Oprichters Max Weterman en Max van Oostenrijk leggen uit hoe dat werkt: “Wij verstrekken kortlopende financieringen, waarover vastgoedprofessionals hypotheekrente betalen. Die rente gebruiken wij om onze investeerders het rendement uit te betalen. Dat doen we ieder kwartaal, zodat het vermogen een passief inkomen genereert.”

Investeerders blijken te houden van simpel. Ze haalden sinds de oprichting in 2020 ruim € 40 miljoen aan investeringen op, bij meer dan 200 investeerders

Met een passief inkomen zetten investeerders hun vermogen aan het werk. Dat gaat haast vanzelf, omdat de zakelijke hypotheken hypotheekrente opleveren. Die rente is voldoende om het vaste rendement per jaar uit te betalen. “Alle kosten zitten daarin al verwerkt, dus een investering van €100.000 leidt gewoon tot de logische €6.000 rendement per jaar,” aldus Weterman.

Veilig investeren met goed boerenverstand

Investeerders hebben geen last van schommelende beurskoersen, geen omkijken naar de verhuur van eigen vastgoed en investeren met belangrijke zekerheden. “Onze investeerders investeren altijd met het 1e recht van hypotheek. Bovendien investeren ze met een eerste looptijd van 18 maanden, die ze daarna op eigen initiatief kunnen verlengen.”

Er is sinds onze oprichting nog geen investeerder uitgestapt

Van alle investeerders heeft iedereen de looptijd sinds de oprichting van Pearl Capital altijd verlengd. “We merken dat onze investeerders het fijn vinden dat ze weinig tot geen omkijken hebben, naar een veilige investering,” vertel van Oostenrijk. Met een notariële vastlegging biedt de investering belangrijke extra zekerheden, om niet voor verrassingen te komen te staan.

Bij verkoop of als extra inkomen

Investeerders hebben verschillende redenen om mee te doen, maar zoeken eigenlijk altijd naar een veilige belegging met een gezond rendement uit vastgoed. “We merken dat zowel bedrijfsverkoop als ander opgebouwd vermogen voor veel boerenbedrijven een goede reden is om te investeren,” besluiten de oprichters.

Wilt u ook de voordelen van beleggen bij Pearl Capital ontdekken? Neem dan contact op met Max van Oostenrijk op 020 308 61 80

Beheer
WP Admin