AlgemeenNieuws

Herdersopleiding zit al vol

Velp – De opleiding voor schaapherder die in augustus begint, zit al vol. Er zijn al te veel aanmeldingen voor de twintig opleidingsplaatsen.

Mbo-school Helicon in Velp verwacht de komende weken nog veel inschrijfformulieren terug van mensen die informatie aanvroegen, zei coördinator Tjeerd Willink van de opleiding maandag.

Helicon begint de gecertificeerde opleiding op verzoek van het Praktijknetwerk Gescheperde Kuddes, een koepelorganisatie van herders. Volgens Willink is de belangstelling onder mannen en vrouwen ongeveer gelijk. Opvallend is volgens hem het grote aantal inschrijvingen van oudere mensen. ,,Mensen die hun droom willen waarmaken, die toe zijn aan een carrièreswitch of die vervroegd gestopt zijn met werken. Er is zelfs een aanmelding van een ex-onderwijzer van 62 jaar.”

De school voert met alle inschrijvers een intakegesprek en wijst vervolgens plaatsen toe. Dat betekent dat een grote groep die het herdersschap ambieert, het volgend jaar opnieuw moet proberen. Een gediplomeerde herder kan ook aan de slag als terreinbeheerder bij een natuurorganisatie.

Een overzicht van de schapen- en lammerprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin