Premium
De motie komt van PVDA'er Joris Thijssen. Foto: ANP AlgemeenNieuws

Hele keten moet meebetalen aan omslag landbouw

Reacties

  1. Vergeet de retail supermarkten niet want die verdienen er het allermeest aan, teveel marktmacht. Kijk maar naar het verschil tussen consumenten en producentenprijzen marge verdeling steeds oneerlijker geworden!!

  2. Onze politici in hun wijsheid vinden, dat de hele agro keten de omschakeling moeten betalen. Dit betekent in gewoon Nederlands, “De consument krijgt de rekening gepresenteerd”. Helaas de supermarkt en de markkooplui mogen hun waar denk nl. 0p de Vrije Wereld Markt kopen en daarmee de Nederlandse producten van de omschakeling LINKS laten liggen. Zolang Nederland geen afscheid van de WTO neemt, zullen importheffingen op agrarische producten aan de grens gezien worden als Concurrentie vervalsing en daarmee is de eigen duurdere voeding voor de consument niet meer interessant en blijft de boer met zijn duurdere producten zitten. het lijkt er steeds meer op dat de hele politiek de realiteitszin verloren is en denkt dat Nederland en Europa geen WTO afspraken hebben die zowel geldt voor export als import.

  3. jan hakkert,je hebt volkomen gelijk. de bevolking begint steeds meer te walgen van deze poppenkast politiek. nieuwe verkiezingen dan maar.

  4. Het meeste heeft de consument en overheid geprofiteerd. Goed en goedkoop eten. Wat de consument niet kwijt was aan voedsel kon overheid aan extra belastingen en heffingen over van alles binnen harken

  5. ‘het agro-industrieel complex achter de boeren het meest heeft geprofiteerd van de intensieve veehouderij’ en ‘dat het niet eerlijk is om alleen boeren en belastingbetalers te laten opdraaien voor de kosten van de stikstofcrisis’…… De boeren hebben dat geld inderdaad niet de winsten zijn terecht gekomen bij de periferie het zou goed zijn wanneer de partijen moeten investeren in de Nederlandse agrarische sector ipv de buitenlandse agrarische sector. Inmiddels is de Nederlandse sector al veel afzetmarkten verloren door de groeivan de sector in het buitenland, dus voor voldoende toekomstperspectief is het verstandig altijd een opkoopregeling mee te nemen in nieuw beleid. Prod(voorbeeld, google: Investeren in de varkenskolom in Hongarije, Roemenië, Oekraïne en Rusland)

    (voorbeeld, google: Sector-Study-Pig-Chain-Argentina-2020) download het onderzoek.

    1. Productievolume instand houden waar geen markt meer voor is heeft namelijk geen zin.

  6. Als bevolking niet achter de politiek staat is het dan niet wenselijk dat ze opstappen of na huis gestuurd worden net als trainer bij een sportclub of vallende leiding gevende

Beheer
WP Admin