Plantaardig voer voor deze koeien. - Foto: Ronald Hissink RundveeNieuws

Fraudeonderzoek bij veevoerbedrijf Cagemax

Cagemax – handelaar in diervoeders en -grondstoffen – is onderwerp van een strafonderzoek naar fraude met diervoer. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) op grond van eigen onderzoek.

Het bedrijf zou geknoeid hebben met papieren en zo de BSE-regels omzeild hebben. Die regels moeten voorkomen dat resten van runderen terechtkomen in veevoer voor rundvee. Volgens het FD is voor € 15 miljoen beslag gelegd bij de directeur-eigenaar van het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Zaltbommel.

In februari 2020 maakte de NVWA melding van een inval bij een veevoerbedrijf en een beslaglegging van ruim € 4 miljoen. Dit gebeurde tijdens een strafrechtelijk onderzoek naar de illegale export van verwerkte dierlijke eiwitten afkomstig van herkauwers. Er werd ook administratie in beslag genomen, maar er waren geen arrestaties. Volgens het FD ging het destijds om Cagemax. Het OM zou daarna nog eens beslag hebben gelegd op € 11 miljoen. Ook zouden zeven verdachten zijn aangehouden.

Cagemax handelt in verwerkte dierlijke reststromen zoals bloedmeel, vismeel en diermeel. Het bedrijf is geen lid van brancheorganisatie Nevedi en niet aangesloten bij kwaliteitssysteem SecureFeed.

Beheer
WP Admin