Fonterra verhoogt verwachte melkprijs naar $7,50 per kilo MilkSolid door groeiende vraag en marktoptimisme. - Foto: Fonterra RundveeNieuws

Fonterra verwacht hogere melkprijs 2023-2024

Fonterra verhoogt de verwachte melkprijs voor seizoen 2023-2024 naar € 32,45 per 100 kilo melk, gedreven door sterke vraag en marktverbetering.

Fonterra verhoogt de verwachte melkprijs voor seizoen 2023-2024 met 25 NZ-dollarcent tot een gemiddelde van $ 7,50 per kilo MilkSolid. Dat maakte het zuivelbedrijf begin december bekend. In euro’s omgerekend komt dat overeen met ongeveer € 32,45 per 100 kilo melk.

Lees verder onder de grafiek

Verbetering marktsituatie

CEO Miles Hurell ziet dat de vraag naar zuivelgrondstoffen is toegenomen, ten opzichte van de vorige herziening van de melkprijs begin oktober. Ook is de vraag uit China verbetert in het eerste kwartaal van het lopende seizoen. “De prijzen voor de mondiale zuivelhandel zijn gestegen en onze verkoopportefeuille is goed gevuld voor de tijd van het jaar, wat ons vertrouwen geeft om onze verwachte Farmgate Milk Price te verhogen”, aldus Hurell. Door verbeterde prestaties in het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar is de winstverwachting naar boven bijgesteld. Nu verwacht Fonterra tussen NZ $ 0,50 en NZ $ 0,65 per aandeel uit te betalen. Dat is NZ $ 0,05 meer dan het bedrijf eerder afgaf.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin