Premium
Jan Willem Erisman. Op de achtergrond Schiermonnikoog. - Foto's: Herbert Wiggerman en Canva, beeldbewerking Misset AlgemeenNieuws

Erisman: alles nu op tafel voor oplossing stikstofprobleem

Reacties

 1. De RIVM zat er in oktober compleet naast met hun modellen over corona.
  Hoop dat nu meer mensen de ogen opengaan dat modellen zeer afhankelijk zijn welke getallen je er in stopt, en hoe je de uitkomst uitlegt.
  Dit feit samen met het recente WOP verzoek, waaruit blijkt dat ambtenaren zich bemoeien met het RIVM, en uitkomsten proberen te beïnvloeden, rechtvaardigde maar een conclusie, met deze modellen kun je geen beleid maken.

 2. Denkt deze Hoogleraar, dat voor de hele landbouw de Gebieds gerichte aanpas, met als voorbeeld Schiermonnikoog, de oplossing is? Dit zou betekenen dat onze voorouders nooit hadden moeten overgaan op Cooperaties en onze overheid nooit enige energie had moeten stoppen in ontwikkelen van landbouw om daarmee het platteland mee te nemen in de vaart der volkeren. Er zit geen hongerend gezin elders op de werle te wachten op speciale kaas of piepers met het streek label met bijbehorende extra prijs, nodig om de kosten te dekken voor de boer. Ik vrees dat deze benadering zal leiden tot enkele bedrijven die door de Rijke kliek worden omarmd en door deze groep als voorbeeld worden gesteld voor de hele landbouw met als gevolg een natuur beleid waar de voedselzekerheid en de boer onder zal lijden.

  1. Nederland wordt helemaal gemodelleerd door de RIVM niet alleen bij Corona maar ook bij Stikstof Het is precies wat minister Ernst Kuipers een maand geleden zei Het RIVM heeft modellen die zijn als de KNMI zegt de temperatuur voor morgen kan tussen de – 10 tot + 30 graden zijn Je kan er niks mee maar er wordt wel beleid op gemaakt

 3. Prof dr ir J P Vaandrager wil graag in discussie met de heer Erisma Deze man heeft alleen gestudeerd in wiskunde en werkt met modellen en niet met kennis van biologie en scheikunde Advies om biolessen.nl te kijken over nitrificatie en denitrificatie geschikt voor brugklassers Conclusie er komt veel stikstof en koolstof vrij in natuurgebieden door slecht onderhoud De bramen en brandnetels komen niet door boerende koeien maar door de luie boswachter Er zijn al lang metingen gedaan in natuurgebieden maar nooit openbaar gemaakt Nitraat en fosfaat in water door natuurgebieden ver boven de norm

  1. Geachte heer Vaandrager,
   Bij deze even het correcte linkje:

   Klik dan even op de YouTube link. Niet alleen verplichte kost voor de heer Erisman en zelfbenoemde landbouwvertegenwoordigers maar ook voor redacties van onafhankelijke weekbladen voor de landbouw zodat die niet alles klakkeloos overnemen wat Den Haag hen voorhoudt.deze reactie is automatisch gemodereerd

  2. Wat is dit dan? Worden linkjes naar biologielessen punt nl zelfs gemodereerd?
   Triest.

   Hoe dan ook: Zoek op “biologielessen nitrificatie” en volg dan het YouTube linkje….

 4. we hebben geen zin in een fakeprobleem het inkomen is al laag genoeg,mensen met een luxe levensstijl zijn eerst aan de beurt en kunnen het ook betalen.

  1. Er zou allang een tussentijdse rapportage moeten zijn
   Geen idee waarom het Mesdagfonds er niet mee komt
   Nog even en het hoeft niet meer

  2. Excuus
   Onderstaande is niet juist
   Juiste tekst is:

   Wij hopen in de tweede helft van 2022 de eerste resultaten te kunnen presenteren.’

 5. Als het de komende jaren niet lukt om een evenwicht te vinden tussen economie en ecologie dan geef ik het op.”

  Deze heb ik maar even opgeslagen
  Laten we het allemaal in onze agenda zetten
  En laat hem even duidelijk een kader geven van het genoemde evenwicht
  Anders kunnen we niets met zijn uitspraak

 6. Wist Erisman toen al van wat er boven tafel was gekomen via een WOB van Green Peace? Het kon voor de landbouw allemaal nog al eens meevallen als alle uitstoot van de industrie ook wordt meegenomen in de totalen.

  1. Hoitink. Als we de industrie zoals de milieu groepen ook menemen in deze discussie en aan banden gaan leggen, is Nederland failliet en loopt het westen vol Ambtenaren, actievoerende milieu fanaten en Werkelozen. Geen van deze mensen zal de landbouw helpen om de voedselproductie via handwerk (chemie en CO2 uitstoot is verboden) aan voldoende opbrengst te helpen. Dus de overheid heeft op dit moment maat 1 uitweg boeren saneren en Natuur maken. Voedsel is te koop bij de arme wereldburgers elders.

Beheer
WP Admin