Afgaand op voorgaande jaren is het laagste punt in de dagelijkse melkaanvoer in Duitsland bereikt. - Foto: Canva RundveeNieuws

Duitse melkaanvoer nipt boven niveau 2022

Duitse melkveehouders molken in oktober 2,53 miljoen ton melk. Dat komt neer op een plus van 0,1% ten opzichte van oktober 2022.

Dit blijkt uit de maandelijkse rapportage van het Duitse bureau voor landbouw en voeding BLE. Het productieniveau van 2022 komt heel dichtbij. In juli werd nog 2,1% meer gemolken, maar maandelijks zakt het surplus ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Laagste punt melkaanvoer

De gemiddelde dagelijkse productie in Duitsland in oktober bedroeg 81.787 ton. In vergelijking met een maand eerder is dat 1,3% minder. Afgaand op voorgaande jaren is het laagste punt in de dagelijkse melkaanvoer bereikt.

Biologische boeren zagen de productie ook terugzakken, maar die bedroeg met 111.179 ton in oktober nog 2,1% meer dan een jaar eerder. De import van melk uit Europese lidstaten daalde wel verder, naar 74.662 ton. Dat was in oktober 2022 5,2% meer. De invoer vertoont dit jaar een sterk dalende lijn. Allen in januari werd met 86.873 ton melk ruim 23% meer ingevoerd dan een jaar eerder.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin