Foto: Michel Velderman RundveeNieuws

DOC verhoogt melkprijs februari met € 0,54

DOC Kaas verhoogt de melkprijs met € 0,54 en komt uit op € 43,89 per 100 kilo melk.

Wanneer een melkveehouder recht heeft op de maximale toeslagen voor duurzaamheid-, weidegang-, Vlog en klimaat, kan dat bedrag oplopen tot € 47,39 per 100 kilo.

Verschil met vorig jaar kleiner

In vergelijking met vorig jaar is het verschil nog zo’n € 10, maar door sterke dalingen in de opvolgende maanden afgelopen jaar, is het verschil met april omgedraaid en is de melkprijs nu bijna € 1 hoger. Dit komt ook door het toevoegen van de klimaattoeslag van € 0,50. De weidegangtoeslag is vanaf januari € 0,25 gedaald. Netto zijn de toeslagen maximaal € 0,25 gestegen.

Andere zuivelverwerkers verhoogden ook in februari. Alleen de melkprijs van Arla kwam iets lager uit door afrondingsverschillen. A-ware en FrieslandCampina voeren de lijst aan met een melkprijs boven € 45 per 100 kilo melk. Leerdammer en Vreugdenhil blijven hier net onder en daarna volgt DOC met de melkprijs.

De bovenstaande bedragen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van € 0,055 per 100 kilo melk aan ZuivelNL is inmiddels in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin