Foto: Misset RundveeNieuws

DOC en Arla passen melkprijs niet aan

DOC Kaas houdt de basismelkprijs voor september stabiel op € 37,53 per 100 kilo melk. Dat is voor de tweede keer achter elkaar dat er geen verandering zit in de uitbetaling voor melk.

Melkveehouders die recht hebben op vergoedingen ten aanzien van vlog, weidegang en duurzaamheid, kunnen een maximale prijs van € 40, 79 per 100 kilo melk tegemoet zien. De zuivelverwerker liet in het eerste halfjaar een flinke veer en verlaagde de melkprijs vanaf januari met bijna € 24 per 100 kilo melk. Gemiddeld komt de melkprijs dit jaar uit op net € 44 per 100 kilo melk. Vorig jaar was dat € 51,92.

Melkprijs Arla ook stabiel

Arla sleutelt volgens eigen zeggen ook niet aan de melkprijs, waardoor deze op € 40,72 per 100 kilo melk staat. Door een klein verschil in de eiwitprijs ten opzichte van augustus ontstaat er een verschil van € 0,03 in de uiteindelijke melkprijs.

Sinds juli werkt het zuivelbedrijf met een duurzaamheidsvergoeding die op kan lopen tot maximaal € 1,44 per 100 kilo melk. Deze vergoeding is afhankelijk van de inspanningen die melkveehouders leveren. De bedragen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is al in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin