De SAC melkrobot RDS Futureline in actie. - Foto: Dennis Beek RundveeNieuws

BouMatic lijft SAC in

BouMatic, producent van melksystemen, neemt SAC Group over.

BouMatic, producent van melksystemen, met hoofdkantoor in Madison (VS), neemt SAC Group over. Dat meldt BouMatic Nederland. De Deense SAC-Group is full line-producent van volledige melksystemen (traditioneel en automatisch) voor koeien, schapen en geiten. Voortaan zal SAC opereren als een volledige dochteronderneming van BouMatic.

SAC exploiteert ook het Nederlandse Hokofarm Group, dat toegelegd is op datagestuurde melk- en voertechnologie. BouMatic geeft aan dat dit ook een waardevolle aanvulling is op het productengamma. Naast de Hokofarm Group in Nederland en het hoofdkantoor in Denemarken, heeft SAC ook activiteiten en eigen bedrijven in Rusland en Frankrijk.

Wereldwijde groei

BouMatic meldt dat de samenwerking kansen biedt en in lijn is met de strategie om wereldwijd te groeien. Ook breiden ze zo de mogelijkheden tot samenwerking met melkveehouders wereldwijd uit. “De producten die de ondernemingen maken en verkopen vullen elkaar aan, zowel in assortiment als technologische ontwikkelingen”, zegt Carsten Nielsen, general manager van BouMatic Europe.

Anderzijds is SAC verheugd dat ze een overeenkomst hebben gesloten met BouMatic om het bedrijf voort te zetten.

Het merk SAC en zijn producten zullen blijven bestaan na de overname, evenals het netwerk van bijna 100 dealers, voornamelijk gevestigd in Europa en Rusland. Deze dealers blijven SAC-producten verkopen en onderhouden. Met de overname kunnen zowel BouMatic- als SAC-klanten blijven rekenen op service, levering en ondersteuning voor de producten van beide merken, laat BouMatic weten. De combinatie van BouMatic en SAC zal de komende jaren leiden tot efficiëntieverbeteringen en geoptimaliseerde oplossingen voor de melkveehouders wereldwijd, zo geven beide partners aan.

Beheer
WP Admin