‘Belang biogas en biomethaan voor energietransitie’
Reacties
Je moet een account hebben om te reageren
Voordelen van een account:
Krijg toegang tot de beste en meest actuele artikelen.
Discussier mee met collega’s, experts en specialisten.
Voordelen van een account:
Krijg toegang tot de beste en meest actuele artikelen.
Discussier mee met collega’s, experts en specialisten.
@armer en han Riel. Koolstofopbouw doe je door groenblijvende teelten toe te passen aanvoer via mest of digestaat is maar een fractie van wat de bodem nodig heeft. Daar veranderd vergisting van mest maar weinig aan. Wisselbouw met gras en/of graan geeft koolstofopbouw. Alleen maar mais verbouwen voor vergisters zoals in duitsland veel gebeurt geeft daar veel problemen met nitraat. Ligt niet aan de digrstaat masr aan het bouwplan.
@armer. Mijn idee, hoe meer je oogst hoe minder er over blijft voor het op peil houden van de bodemstructuur. Is dit niet het probleem van de akkerbouw na het “schrappen” van graan in het bouwplan wegens te lage finacieele opbrengst en deze vervangen door rooigewassen met meer omzet en helaas minder stoppelresten en minder groeitijd voor groenbemesters.
Hier in frankrijk gaat de snijmais als hoofdteelt én de snijrogge als nateelt de vergister in. Digistaat met weinig koolstof gaat het land weer op. Volgens mij daalt de organische stof van de grond hierdoor. Je kunt geen koolstof in het gasnet stoppen én in de grond.