DOC maakt een melkprijs van € 37 bekend. - Foto: Martijn ter Horst RundveeNieuws

Bel Leerdammer, DOC en Cono verhogen melkprijs

Bel Leerdammer verhoogt de melkprijs met 58 cent, DOC 54 cent. Cono Kaasmaker plus 33 cent.

Royal Bel Leerdammer verhoogt zijn melkprijs voor september met 58 cent en komt uit op een basisprijs van € 36,78 per 100 kilo melk. Maximaal kan de melkprijs uitkomen op € 40,63, wanneer toeslagen voor weidegang, Vlog en duurzaamheid worden meegerekend.

DOC verhoogt de melkprijs ook in september. De zuivelverwerker maakt een melkprijs van € 37 bekend. Ten opzichte van augustus is dat een stijging van 54 cent. Leveranciers kunnen een melkprijs ontvangen van € 40,25 per 100 kilo, bij maximale toeslagen.

Melkprijs augustus hoger bij Cono

Cono Kaasmakers maakt voor augustus een melkprijs bekend van € 38,06 per 100 kilo. Dat is een stijging van 33 cent. Melkveehouders die Vlog leveren en ook de andere toeslagen ontvangen, krijgen maximaal € 42,46 uitbetaald. De genoemde prijzen zijn allemaal exclusief btw, na aftrek van 5 cent per 100 kilo bijdrage voor ZuivelNL en bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo.

Eerder in augustus maakte Arla Foods voor september een lagere melkprijs bekend door gestegen productiekosten. FrieslandCampina verhoogde zijn melkprijs licht, mede door een positieve prijscorrectie van 10 cent.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin