Kleinere melkaanvoer in de Verenigde Staten door afgenomen aantal koeien. – Foto: Charles Keijser RundveeNieuws

Amerikanen melken bijna 1% minder in mei

De Amerikaanse melkaanvoer bedroeg in mei 8,9 miljoen ton. In vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder is dat een afname van 0,9%.

Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw USDA. De kleinere aanvoer wordt grotendeels veroorzaakt door het afgenomen aantal koeien ten opzichte van een jaar eerder. In mei zijn 9,35 miljoen melkkoeien geteld, ten opzichte van 9,42 miljoen melkkoeien vorig jaar. De melkgift per koe bedroeg in mei 955 kilo in mei. Dat is een kilo per koe minder dan een jaar eerder.

Lees verder onder de grafiek

Melkpiek bereikt

De seizoensmatige melkpiek in het voorjaar lijkt in de Verenigde Staten bereikt. De gemiddelde dagelijkse melkaanvoer komt uit op 288.000 ton en ligt ongeveer op het niveau van die van een maand eerder.
In het eerste kwartaal kwam de melkaanvoer nog 0,2% hoger uit, dankzij een extra schrikkeldag in februari. Inmiddels ligt de melkaanvoer over de eerste vijf maanden 0,2% onder die van dezelfde periode in 2023. In Californië zijn met 1,7 miljoen dieren de meeste melkkoeien te vinden. Deze dieren leverden in mei 1,6 miljoen ton melk.

Lees meer over zuivelCM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER ZUIVEL


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin