President Arno Visser van de Algemene Rekenkamer geeft woensdag 18 mei een toelichting op de bevindingen en oordelen uit het Verantwoordingsonderzoek 2021. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Zorg over juiste besteding stikstoffondsen

Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, is “nog niet gerust” dat de tientallen miljarden die het nieuwe kabinet wil investeren in klimaat en natuur op een juiste manier worden uitgegeven.

Het kabinet heeft het financiële beheer al jaren niet op orde, en aan de voorgenomen miljardeninvesteringen kleven ook grote risico‘s. De Rekenkamer vreest dat belastinggeld niet volgens de regels wordt uitgegeven.

Tekortkomingen in boekhouding overheid

In de persconferentie over het verantwoordingsonderzoek van de Rekenkamer zei Visser dat er een aantal hardnekkige problemen ten grondslag liggen aan de tekortkomingen in de boekhouding van de overheid. “Als je daar bovenop nieuwe, grote maatschappelijke opgaven met veel meer geld stapelt, en niet leert van wat er fout is gegaan, dan is het voorspelbaar dat de problemen zich herhalen”, zegt hij over de plannen van Rutte-IV.

Geen pas op de plaats met uitgaven klimaat en stikstof

Minister Sigrid Kaag van Financiën ziet in de waarschuwingen van de president van de Algemene Rekenkamer geen reden een pas op de plaats te maken met de uitgaven voor klimaat en stikstof. Kaag zegt dat het rijk zorgvuldig omgaat “met grote en kleine bedragen” en dat de uitgaven van de fondsen voor het klimaat en de stikstofaanpak met het parlement zullen worden besproken.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Reacties

  1. Het grote graaien is niet meer te stoppen, schep maar op van de grote bult jongens, en wie het dichst bij het vuur zit warmt zich het meest, jan met de pet kan betalen, ongelooflijk dat we dit allemaal laten gebeuren, een grote schande

Beheer
WP Admin