AlgemeenNieuws

Van Hessen neemt Belgische branchegenoot over

Van Hessen Groep neemt het Belgische familiebedrijf De Winter Natuurdarmen over. De Winter was vorig jaar goed voor een omzet van €16,3 miljoen. Het bedrijf verkoopt varkensdarmen, schapendarmen en runderdarmen aan onder meer de worstindustrie.

De dagelijkse leiding van De Winter blijft bij André De Winter. “Als familiebedrijf hechten wij grote waarde aan de continuïteit van ons bedrijf”, aldus De Winter. “Wij voelen ons thuis bij de Van Hessen Groep, waarmee wij al 25 jaar een hechte relatie hebben. Wij brengen een schat aan ervaring bij elkaar in de verwerking, selectie en distributie van natuurdarmen. Dat is een duidelijke meerwaarde voor onze klanten en onze leveranciers.”

‘Constante kwaliteit’

Volgens de bedrijven sluiten de inkoop- en afzetmarkten en de focus op kwaliteit goed op elkaar aan. ‘Door de samenwerking binnen de groep komen de Van Hessen Groep en De Winter Natuurdarmen optimaal tegemoet aan de toenemende vraag naar natuurdarmen van constante hoge kwaliteit’, zo heet het in een verklaring.

Elliot Simon, CEO Van Hessen Groep, noemt De Winter een ‘prachtig en gezond bedrijf met een goede reputatie’. “Door onze jarenlange samenwerking kennen wij elkaar goed. Beide bedrijven streven naar continuïteit, markt- en productleiderschap in onze industrie. De verdere bundeling van onze krachten is daarom een hele logische stap”, aldus Simon.

Actief in 13 landen

Van Hessen werd in 1902 opgericht en is marktleider met natuurdarmen. Van Hessen Groep heeft kantoren en productiebedrijven in 13 landen. Van Hessen Groep is ook actief als verwerker van andere dierlijke bijproducten dan natuurdarmen alleen en levert grondstoffen aan de farmaceutische industrie. In 2015 realiseerde van Hessen Groep een omzet van ruim €200 miljoen.

Beheer
WP Admin