Premium
Het poldergebied Rijnenburg. Er kunnen duizenden woningen komen. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rijk zoekt meer armslag op grondmarkt

Reacties

 1. Ik ben voorstander van zo’n grondbank als het de boeren geen extra geld kost. Als een boer in een ongewenst gebied de boerderij kan inruilen tegen een toekomst bestendige boerderij elders met hulp van de overheid, is dat winst. We kennen al 60 jaar de safer in frankrijk die ongeveer hetzelfde doet. Jonge boeren gaan daar voor dus ook dat is goed geregeld.

 2. Ja lekker de grond duur maken en dan extensief gaan betelen . Uitmergelen en dan braak laten liggen als natuur of hoe moet ik dat zien . Prijs van grond wordt alleen maar opgedreven tot punt bereikt is dat boeren geld op hebben . En wie is dan spekkoper de overheid en project ontwikkelaars. Wat ik mij wel voor zou kunnen stellen een soort bedrijven of locatie ruilen van boeren bedrijven . Soort ruilverkaveling maar dan voor complete bedrijven . Plaats een intensive boer naar plaats waar dit nog mogelijk is en de extensieve naar plaatsen waar dit gewenst is . Start daarbij een fatsoenlijke opkoop regeling die gebruikt kan worden om plaats te maken en ruilen en verkavelen gemakkelijker te maken . De overheid betaald de kosten en bij de boeren wordt het meerdere of mindere verrekend naar werkelijke waarde bij onder of overbedeling . Mogelijk dat er vrijwillig ook al bedrijven zijn die zelf de weg van de overheid in willen slaan . Dit als de overheid zorgt dat de boer gegarandeerd een basis inkomen heeft op zijn extensief bedrijf . Want zonder hulp red hij of zij dat nooit of wereld wijd zullen de prijzen flink moeten stijgen . Maat het vertrouwen in de politiek en overheid begint bij veel boeren het diepte punt te benaderen . Want het gaat om een inkomen te verwerven ondanks dat veel boeren het doen omdat het ook een vorm ven leven is .

 3. Tot voor 5 jaar terug moesten de gemeenten aangekochte grond in opdracht van provincies en het rijk. Nu krijgen de gemeenten het verwijt dat ze geen grond hebben voor toekomstige uitbreidingsplannen. Hoe kunnen ze het bedenken. Of moet ik vragen aan Jan Braakman waar hij de afgelopen jaren gewoond heeft dat hij dit klakkeloos schrijft.

 4. IN HETJAAR 1942 WAS ER EEN PERSOON DIE DEED VORDEREN
  DAAR HEBBEN WE DE ENGELSE DE AMERIKANENEN EN DE CANENDEZEN VOOR GEROEPEN DIE PERSOON TE VERJAGEN
  EN NU WILLEN ZE DIT ZELF WEER IN HET LEVEN ROEPEN ???!!!
  BEETJE RAAR
  DUS KAJSA LET EVEN OP WAT JE HIER VOOR EEN ADVIES ONDER LEGT

Beheer
WP Admin