A-ware verhoogt de melkprijs van december met € 4,25. - Foto: Michel Zoeter RundveeNieuws

Grote prijsstap A-ware melkprijs met € 4,25

A-ware verhoogt de melkprijs van december met € 4,25 en betaalt voor traditionele melk € 46,22 per 100 kilo uit. Deelnemers in het ‘Beter Voor’-programma zien dit bedrag boven de € 50 uitstijgen en komen uit op € 51,79 per 100 kilo melk.

De zuivelonderneming ziet voldoende ruimte op de vetmarkt en verhoogt de vetprijs. De eiwitprijs blijft stabiel in de laatste maand van dit jaar. Bij deze verhoging is een premie van € 1,50 opgenomen, die in alle melkstromen wordt doorberekend.

Gelijk aan FrieslandCampina verhoogt A-ware de melkprijs flink. Eerder hielden Arla en DOC het bij een bescheiden plus van respectievelijk € 1 en € 2 per 100 kilo melk. De door Boerderij berekende melkprijs komt uit op € 46,04 per 100 kilo melk.

Tekst gaat door onder grafiek

Melkprijs Cono november gelijk

Zuivelonderneming Cono Kaasmakers maakt bekend dat de melkprijs in november een gelijke tred houdt met oktober. Dat betekent dat het € 39,16 per 100 kilo melk uitbetaalt. Melkveehouders die recht hebben op maximale premies, kunnen dat bedrag op zien lopen tot € 43,66. Sinds juli beweegt de melkprijs van Cono overigens niet. Bovenstaande prijzen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

Beheer
WP Admin