Foto: ForFarmers AlgemeenNieuws

ForFarmers doet overname in Britse paardensector

ForFarmers neemt een Britse fabrikant van paardenvoer over. Het gaat om Thunderbrook Equestrian Limited. ForFarmers UK neemt 100% van de aandelen over. ForFarmers wil zo de marktpositie van het paardenvoermerk Pavo versterken.

Thunderbrook heeft een omzet van 3 miljoen pond (volgens de huidige koers € 3,5 miljoen) en heeft een distributienetwerk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het bedrijf verkoopt diverse voerproducten, waaronder supplementen en kruidenpreparaten voor paarden en pony‘s. ForFarmers noemt de sterke online positie als plus van het bedrijf en een aanknopingspunt voor verdere groei.

Thunderbrook laat door anderen voer produceren, waaronder ForFarmers. Het bedrijf produceert zelf geen voer, maar ontwikkelt wel zelf de voerconcepten en het doet de verkoop en distributie. Door de overname krijgt het ForFarmers-merk Pavo toegang tot het distributienetwerk van Thunderbrook.

Thunderbrook is opgericht door Deborah Carley, een biochemicus die zelf voedingssuplementen ontwikkelde toen haar eigen paarden gezondheidsproblemen kregen. In 2009 begon ze in Norfolk met de online verkoop van zelf samengestelde voedingssupplementen.

Reacties

  1. Het is altijd de vraag waarom bedrijven te koop staan. Bedrijven die lekker geld verdienen en een mooie toekomst hebben, staan niet vaak te koop. Ik ken alleen maar miskopen in engeland ( daf met leyland, bmw met rover en vion). We zullen het zien.

    1. Armer Je kunt overnames ook zien als het “opruimen” van de concurrent. Stel de fabriek zou zo jij zegt er slecht voor staan, dan verdwijnt het naar een ander en daarmee heb je een concurrent versterkt.

Beheer
WP Admin