Premium
De hoge energieprijzen vormen een extra stimulans om te verduurzamen, zoals met zonnepanelen op staldaken. - Foto: Jan Willem van Vliet AlgemeenInterview

Energiespecialist Martien Visser: ‘Hoge energieprijzen blijven’

Reacties

  1. Over een jaar of 4 behalve als half Nederland naar de rechter stapt om bezwaar aan te tekenen. Ik verwacht dan ook dat het nooit tot kernenergie komt omdat er kennelijk afspraken zijn gemaakt tussen politiek en turbine en zonneweide beheerders. Nederland is en blijft een land van “als het moeilijk kan dan moeten we het moeilijk doen” en onze beleidmakers worden door angst gedreven waar het gaat over kernenergie omdat er enkele zgn. rampen zijn geweest, die veroorzaakt zijn door of naturrampen of menselijk handelen en foute beslissingen bij de bouw. Mij is nog geen geval bekend van misvormde planten of dieren in het Tsjernobil gebied.

  2. We blijven praten over electriciteit opgewekt met zon, wind, waterkracht of biogas. Behalve biogas en waterkracht geven de methoden niet de benodigde productie zekerheid. Om de tijdelijk overtollige energie te bewaren voor tijden dat de energie productie laag of nul (nacht ) is, zodat er dan aanbod is zoeken we nieuwe technieken. Dit kost weer de nodige kapitalen en moeite. Het zou eenvoudiger zijn om de ruimte slurpende energie producerende methoden om te zetten in Kernfusie of Kernsplitsing centrales. Deze techniet garandeert een productie die aangepast kan worden aan de vraag en geen opslagtechnieken vereist. Tevens is er voor deze centrales minder ruimte nodig dan voor alle zgn, Groene energie.

    1. Mee eens maar, als ze vandaag akkoord geven wanneer staat de eerste kerncentrale er dan?

Beheer
WP Admin