Foto: Mark Pasveer AkkerbouwNieuws

Britse suikerproductie fors hoger ondanks slecht weer

British Sugar schat dat de suikerproductie van de recente bietencampagne is uitgekomen op 1,1 miljoen ton. Dat is, ondanks het slechte weer, fors hoger dan de 740.000 ton in het vorige, slecht verlopen seizoen. De suikerproductie in het VK is daarmee weer terug op het historische niveau.

Dat meldt moederbedrijf Associated British Foods (ABF) in een bericht over het halfjaar tot 2 maart, de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. De suikerdivisie, die ook activiteiten in onder meer Spanje, Zuid-Afrika en China omvat, kon de operationele winst met 41% opvoeren naar omgerekend ruim €140 miljoen.

De omzet steeg met 9% naar €1,35 miljard door hogere prijzen in de Europese business en hogere volumes in Spanje, en bij de bio-ethanolfabriek Vivergo. Die laatste vestiging maakte bovendien veel minder verlies dan in de afgelopen tijd hoewel de marges wisselvallig blijven.

Stabieler na hoge kosteninflatie

ABF meldt verder dat de divisie levensmiddelen, met ook merken als Patak, Twinnings en Ovomaltine, beter heeft gedraaid dan verwacht door hogere prijzen, maar ook groei van volumes. “Over het algemeen draaien onze merkproducten nu in een meer stabiele omgeving na de hoge kosteninflatie van vorig jaar.” De agrarische business draaide echter lagere volumes door de verder dalende vraag naar veevoer in het VK en in China in combinatie met een overcapaciteit op de Britse markt.

Beheer
WP Admin