AlgemeenAchtergrond

Zonder uitnodiging bij Obama

Toen de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag met de Indiase premier Manmohan Singh een staatsdiner verorberde, zaten zij niet alleen tussen de hoogwaardigheidsbekleders.

Toen de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag met de Indiase premier Manmohan Singh een staatsdiner verorberde, zaten zij niet alleen tussen de hoogwaardigheidsbekleders. Een doodgewoon Amerikaans echtpaar wist de zaal in te komen en mee te eten, ook al waren ze niet uitgenodigd, stonden ze niet op de gastenlijst en hadden ze geen stoel toegewezen gekregen.

Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post donderdag. De Amerikaanse geheime dienst onderzoekt hoe de twee ongenode gasten, Tareq en Michaele Salahi, erin zijn geslaagd de enorme beveiliging van het Witte Huis te omzeilen. Een woordvoerder benadrukte dat de aanwezigen nooit in gevaar zijn geweest.

Het echtpaar Salahi werd voor aanvang van het galadiner gesignaleerd bij de ingang van het Witte Huis. Enkele uren later, toen het banket was afgelopen, plaatsten ze foto’s van hun avond op de netwerksite Facebook. Op een afbeelding poseren ze met de Amerikaanse vicepresident Joe Biden.

Beheer
WP Admin