PluimveeNieuws

ZLTO werkte mee aan actie van Wakker Dier

’s-Hertogenbosch – De ZLTO heeft meegewerkt aan het programma Vroeg Vogels van dinsdagavond waarin de ’plofkip’-campagne van Wakker Dier aan de orde kwam.

De boerenorganisatie gaf Wakker Dier een adres van een gangbare vleeskuikenhouder die vleeskuikens van zes weken oud kon leveren voor een gezondheidsvergelijking met biologische kippen.

In het programma werd de vleeskuikenhouderij neergezet als potentieel strafbaar omdat er aan elementaire gezondheidseisen en voorwaarden voor de vleeskuikens niet zou worden voldaan.

Een woordvoerder van de ZLTO bevestigt dat zijn organisatie heeft meegewerkt. ”Wij kunnen de maatschappelijke wensen niet negeren. Wakker Dier heeft een leidende opiniërende functie. Dat mogen wij niet negeren. We willen transparant zijn. Als de maatschappij van ons vraagt om vlees met één Beter Leven-ster te leveren, dan moeten we aan die vraag voldoen. Dat zijn we maatschappelijk verplicht. We kunnen niet onze kop in ’t zand steken.”

Verder wijst de woordvoerder erop dat er een stevige agenda ligt voor de komende jaren als het gaat om de verduurzaming van de veehouderij.

Een overzicht van de prijzen voor vleeskuikens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin