RundveeAchtergrond

Wegwijs in voermengers

Er zijn ruim 700 types voermengwagens te koop. Een overzicht in tekst en beeld, met een handige zoekfunctie naar type, leverancier en prijs.

In totaal zijn er 25 voermengwagen-importeurs, zo bleek Boerderij bij haar duik in de Nederlandse voermengwagenmarkt. De importeurs namen met 24 merken deel aan het onderzoek. Het aanbod blijkt enorm. In totaal zijn er meer dan 700 voermengwagentypes te koop. In de taartgrafieken is de marktverdeling zichtbaar gemaakt.
Opvallend is het grote aanbod van zelfrijdende voermengwagens: 140. Dat is bijna 20 procent. Dit aantal is verdeeld over 12 merken. De markt wordt gedomineerd door AGM, RMH en Storti. Niet alle merken verkopen dus een zelfrijder. Ook zijn prijzen van de voermengers geïnventariseerd. Enkele gemiddelden: een 12-kuubs verticaalmenger (getrokken, zonder laadsysteem) kost gemiddeld €23.690, een vergelijkbare 18-kuubs horizontaalmenger €40.342 en een 14-kuubs zelfrijder €132.000. Binnen deze gemiddelden kunnen de verschillen hoog oplopen. De genoemde bedragen zijn brutoprijzen, exclusief btw.
Importeurs is gevraagd om prijzen af te geven in de standaarduitvoering. En die uitvoering kan fors verschillen per merk. Soms is een wagen standaard compleet, in het andere uiterste moeten er zelf essentiële opties bijgekocht worden.
Het complete overzicht via www.boerderij.nl geeft hierover uitsluitsel. U kunt daar vanuit het complete overzicht zelf selecteren welk type het beste bij uw bedrijf past. Om u daarbij te helpen volgt hierna een opsomming van de sterke en zwakke punten per mengsysteem. De genoemde gemiddelde kuubsprijs heeft alleen betrekking op getrokken wagens (10-20 kuub) zonder eigen laadsysteem.

Bekijk overzicht verticaalmengers
Bekijk overzicht horizontaalmengers
Bekijk overzicht peddelmengers
Bekijk overzicht turbinemengers

Voermengwagens (excel-tabel)

Handleiding
In deze tabel zijn merken, typen, prijzen en overige kenmerken van de voermengwagens bijeengebracht. Zoek de wagen die voldoet aan uw eigen wensen door middel van de filters (driehoekjes). Stel u zoekt een wagen met een verticaal mengsysteem met een inhoud tussen 10 en 20 kuub. Klik met de muis op het driehoekje ‘mengsysteem’ en klik ‘verticaal’ aan. De tabel geeft nu alle wagens met verticaal mengsysteem weer. Klik vervolgens met de muis op ‘inhoud’ en klik dan ‘aangepast’. Hierin geeft u aan: ‘groter dan 10’ en ‘kleiner dan 20’. De tabel geeft dan wagens van 10 tot 20 kuub weer. Zo kunt u in elke kolom met filter uw wensen aangeven. Succes
Bekijk het Excel bestand »

Overzicht dealers

Lijst met naam, woonplaats en telefoonnummer van dealers per merk.
Bekijk het Excel bestand

Beheer
WP Admin