RundveeNieuws

Weer aanhouding voor illegale groeihormonen

Zwolle – In verband met de illegale invoer van grondstoffen voor groeihormonen is opnieuw een verdachte aangehouden. Een 41-jarige vrouw is afgelopen donderdag in Zwolle aangehouden vanwege betrokkenheid bij smokkel van grondstof voor groeihormonen. De arrestatie is pas vandaag bekend gemaakt.

Eerder werd al een 69-jarige man aangehouden in een hotelkamer in Emmeloord. Beide verdachten zitten nog vast.

Het onderzoek van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit betreft de invoer van verboden grondstoffen, die bestemd zijn om als groeihormoon in de vleesveehouderij te worden toegepast. Bij het onderzoek is 5 kilo van de grondstof in beslag genomen, waarmee 50 liter hormoonpreparaat kan worden geproduceerd. Daarmee kunnen tienduizenden runderen worden behandeld.

In verband met het onderzoek zijn drie woningen in Drachten en een hotelkamer in Emmeloord doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen. In een aanhangwagen in Drachten zijn verboden diergeneesmiddelen aangetroffen. Het openbaar ministerie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.