AlgemeenAchtergrond

VS onderhandelt met China over export varkensvlees

De Verenigde Staten onderhandelen met China over de voorwaarden voor de export van Amerikaans varkensvlees naar China.

Dat land heeft zijn grenzen voor Amerikaans varkensvlees een week geleden geopend. Nu moeten er nog een aantal zaken geregeld worden, voordat de Amerikaanse export daadwerkelijk kan beginnen. Dat zegt Jim Herlithy, vice-president van de Amerikaanse organisatie van vleesexporteurs op de Amerikaanse site meatingplace.com.

China verbood de import van varkensvlees uit Verenigde Staten in mei van dit jaar na een uitbraak van varkensgriep. Amerika exporteerde in 2008 voor 380 miljoen euro naar China. Die hoeveelheid is volgens Herlithy geflatteerd door de Olympische Spelen in Peking in dat jaar. Desondanks blijft China een belangrijke exportmarkt voor varkensvlees voor de Verenigde Staten.

De Duitse varkensvleesbedrijven Tönnies in Rheda-Wiedenbrück en Beck in Neu-Kupfer mogen varkensvlees naar China exporteren. Zij zijn door de Chinezen gekozen na een bezoek aan veertien Duitse vleesbedrijven. De Chinezen brengen binnenkort ook een bezoek aan Nederlandse varkensvleesbedrijven om te controleren of die geschikt zijn voor de export naar China.

Beheer
WP Admin