AlgemeenAchtergrond

Vreba-Hoff in problemen door crisis en regels

Agrarische makelaardij Vreba-Hoff, de grootste bemiddelaar voor Nederlandse boeren op de Amerikaanse markt, moet het bedrijf flink aanpassen door de (zuivel-)crisis en de veel strengere milieuregels in de VS.

Dit bevestigt het bedrijf naar aanleiding van onderzoek door het Agrarisch Dagblad. Vreba-Hoff bemiddelt naar eigen zeggen feitelijk al niet meer sinds de laatste Emigraria-beurs vorig jaar. De onderneming is nu druk bezig om de eigen zuivelbedrijven te herstructureren en uitstaande verplichtingen voor lopende projecten na te komen. Daarvoor was verkoop van stukken grond en een herfinanciering nodig.

Vreba-Hoff heeft in het ruim tienjarig bestaan veel Nederlandse boeren aan een nieuw bestaan in de VS geholpen en platteland en melkveehouderij in het Noord-Amerikaanse merengebied een flinke impuls gegeven. De laatste jaren kreeg de melkveehouderij in de VS echter steeds meer te maken met strenge milieuregels, hoge boetes voor overtredingen en protest door burgers. De slechte zuivelmarkt kwam daar nog bovenop.

Beheer
WP Admin