AlgemeenAchtergrond

VKC gaat bomen registreren

Per 1 januari 2010 is het de bedoeling dat boomkwekerijproducten waarvoor een VARB/VBN-code wordt aangevraagd, het loket van de Vaste Keurings Commissie (VKC) passeren.

De kweker meldt in het vervolg het product aan bij de VKC, waarna daar (of via de VKC door PPO) de naamcheck wordt uitgevoerd, het product wordt beschreven en vrijgegeven voor codering. Tot slot neemt de VKC het product op in PlantScope.

Deze nieuwe werkmethode betekent wel dat waar meer productinformatie wordt gegeven, bij registratie meer productinformatie zal worden gevraagd.

In PlantScope wordt ieder product niet alleen omschreven, maar ook afgebeeld met een of meerdere foto’s. Tot nog toe zijn de meeste producten in de databank door VKC op de foto gezet in een studio. Grondgebonden producten als laanbomen zullen straks op locatie worden gefotografeerd. Ook is onder voorwaarden een afbeelding aan te leveren. Met één loket, waarvan helder is wat daar gebeurt, valt slagkracht te behalen. Zaken zijn dan eenduidig en worden niet dubbel gedaan.

Beheer
WP Admin