VarkensNieuws

Vion sluit slachterij Helmond

Boxtel – Vion Food Group herstructureert zijn Nederlandse varkensvleesactiviteiten. De slachterij in Helmond gaat medio oktober dicht, de productie wordt verplaatst naar de slachterij in Boxtel. Hiermee snijdt het bedrijf verder in de slachtkosten.

In de afgelopen maanden is in Boxtel fors geïnvesteerd in vergroting van de koelcapaciteit, de duurste en meest beperkende factor in het slachtproces. Daardoor is het mogelijk in Boxtel meer varkens te verwerken en alle vlees te selecteren op gewicht en kleur.

In Helmond zijn 130 fulltime arbeidsplaatsen. Afhankelijk van de uitkomst van onderhandelingen met de vakbonden over een sociaal plan kan een deel van het personeel herplaatst worden. Vion koerst daarbij op maximale herplaatsing.

Over de gerealiseerde besparingen wil het concern geen uitspraken doen. Ook doet het nog geen mededelingen over de voorgenomen saneringen in Duitsland. Wel bevestigt communicatie-directeur Marc van der Lee dat ook daar naar de slachtstructuur gekeken wordt om kosten te verlagen en de efficiëntie te vergroten.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin