AlgemeenAchtergrond

Vion Food Group

Vion Food Group is een van de grootste voedingsbedrijven ter wereld. Het bedrijf, ontstaan in 2003 door een fusie van Dumeco, Hendrix Meat Group, Moksel en NFZ, is eigendom van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

De activiteiten van de Vion Food Group zijn verdeeld over de twee kernactiviteiten: Food en Ingredients. Food omvat vers vlees en daarvan afgeleide convenienceproducten, inclusief vegetarische consumentenproducten. De producten binnen Ingredients zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen van dierlijke oorsprong (onder meer destructiebedrijven Sonac en Rendac, gelatinefabriek Rousselot).

In 2008 nam Vion het Schotse Grampian over.

Scheidend topman Daan van Doorn meent dat het bedrijf de komende jaren niet zozeer in omvang, als wel in kwaliteit moet groeien. “We moeten de keten boer-markt verder optimaliseren. We groeien toe naar partnerschappen met afnemers én toeleveranciers, de agrariërs. We gaan toe naar een volledig vraaggestuurde markt.”

Mede-bestuurder Peter Beckers meldde in 2009 dat Vion zich de komende jaren richt op het versterken van de posities in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië. Het bedrijf gaat niet beginnen met eigen slachterijen in landen als Rusland of China. In 2010 nam het de failliete boedel over van runderslachterij Weyl en begon daar met eigen rundvleesactiviteiten. Ook kocht het een proteïneproducent in de VS.

Financieel

De omzet van Vion steeg in 2009 naar met 5 procent naar 9 miljard euro. De winst steeg van 53,9 naar 62 miljoen euro.

Adres

Vion Food Group
Ekkersrijt 7005 – 7023
5692 HB Son en Breugel

Website

Vion Food Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin