VarkensNieuws

Vion: Beter Leven op termijn mogelijk in aparte slachterij

Eindhoven – Vion sluit niet uit dat de slachting en verwerking van Beter Leven-varkens op termijn wordt geconcentreerd in een speciaal daarvoor ingerichte slachterij. Dat heeft Vion-directeur kwaliteit Bert Urlings gezegd in een gesprek met de Persdienst, de landelijke redactie van de acht regionale dagbladen van Wegener en Media Groep Limburg. “Daarvoor moet het aantal dieren echter wel groeien”, aldus Urlings. Op het ogenblik verwerkt Vion ongeveer 3.500 varkens met één ster per dag.

Communicatiedirecteur Marc van der Lee wijst erop dat er mogelijk zo’n situatie kan ontstaan als de productie van varkens die voldoen aan de nieuwe CBL-specificaties die ook aan Beter Leven één ster voldoen, goed op gang komt. Volgens Van der Lee hebben zich nog geen supermarktpartijen bij Vion gemeld, die vlees vragen dat aan de nieuwe specificaties voldoet. Volgens de voornemens van het CBL zou vlees dat aan de specificaties voldoet vanaf juli volgend jaar in de winkels moeten liggen.

Toen Vion enkele jaren geleden van start ging met Beter Leven één ster werd de slachterij in Druten daarvoor speciaal ingericht. Aan die situatie kwam een eind toen deze slachterij vorig jaar werd gesloten. Vion verhuisde de productie van Beter Leven één ster toen naar de slachterij in Boxtel waar nu naast de Beter Leven varkens ook zo’n 10.000 gangbare varkens per dag worden geslacht.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin