AlgemeenNieuws

Verdaas vertrok vanwege dreigende aangifte PVV

Nijmegen – De dreigende aangifte van de PVV heeft Co Verdaas zelf doen besluiten om op te stappen als staatssecretaris van landbouw. Dat heeft hij gezegd in Nieuwsuur.

Verdaas trad vorig jaar een maand na zijn aanstelling terug als staatssecretaris. “Niemand heeft mij gezegd dat ik op moest stappen”, geeft Verdaas aan. Maar vanwege de dreigende aangifte van de PVV Gelderland tegen Verdaas, over zijn foutieve declaraties als gedeputeerde van Gelderland, besloot de bewindspersoon terug te treden.

Verdaas vindt nog steeds dat hij niet verkeerd gehandeld heeft. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik vanuit het perspectief van de belastingbetaler de beste keuze heb gemaakt”, zegt de politicus. Verdaas had bij zijn aanstelling als gedeputeerde in Gelderland de afspraak gemaakt om altijd de kortste afstand te declareren, van Arnhem naar Zwolle, ook als hij zelf naar Zwolle zou rijden. “Dan kon niemand mij verwijten dat ik bij mijn vriendin in Zwolle slaap”, zegt Verdaas in het tv-interview. Hij had er destijds ook bij gezegd dat hij het zo wilde, om gedoe te voorkomen.

Verdaas begint volgende maand als directeur bij een van de onderzoeksinstellingen van de Wageningen UR. De PVV in Gelderland heeft nog een rechtszaak lopen tegen Verdaas.

Beheer
WP Admin