VarkensNieuws

Varkenshouder wint ondernemersprijs gemeente Venray

Leunen – Varkenshouder Pieter Cornelissen uit Leunen heeft de Venrayse Ondernemersprijs van het jaar gewonnen. Dit meldt de LLTB.

Cornelissen liet zeven mkb-bedrijven achter zich die in de finale meestreden om de prijs. Cornelissen was de favoriet van zowel de jury, als het publiek.

Cornelissen heeft een bedrijf met 525 zeugen en 5.500 vleesvarkens. Het bedrijf loopt vooruit op wettelijke verplichtingen voor dierenwelzijn en heeft geïnvesteerd in groepshuisvesting op stro voor de drachtige zeugen. Het bedrijf is Groen Label waardig en werkt samen met een slateler op het gebied van mestafzet. Op die manier wordt de mineralenkringloop gesloten gemaakt.

Het Venrayse Ondernemersplatform reikt sinds 2002 een jaarlijkse prijs uit voor de ondernemer van het jaar. Dit jaar was het thema ’De flexibele ondernemer in veranderende marktomstandigheden’.

Ook in de gemeente Horst aan de Maas won een agrarisch bedrijf, Rötjes Young Plants uit Lottum, de ondernemersprijs van de gemeente. In Venlo pakte melkvee- en loonbedrijf Van Lipzig uit Velden de ondernemersprijs.

LLTB-voorzitter Noud Janssen ziet in de verkiezingen van deze ondernemers een bevestiging van het prima ondernemerschap in Limburg. Hij wijst er op dat Cornelissen er met zijn varkensbedrijf in slaagt juist in de gemeente met de meeste varkens er in slaagt deze prijs te winnen. ”Dit laat zien dat ook de bevolking achter de intensieve veehouderij kan staan, mits de ondernemer aantoont dat hij zorg heeft voor zijn dieren en het milieu.”

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin