AlgemeenAchtergrond

VanDrie Group

Het familiebedrijf Van Drie vormt de grootste kalvervleesintegratie in de wereld. De onderneming bereikte november 2009 een overeenkomst met rivaal Alpuro om dat bedrijf over te nemen, maar wacht nog steeds op definitieve goedkeuring. In Nederland is de integratie nu marktleider met een aandeel van zo’n 70 procent van de vleeskalvermarkt.

Voor de overname bestond de holding al uit ruim 20 bedrijven. VanDrie slacht (zonder Alpuro) jaarlijks bijna 1,4 miljoen kalveren en exporteert ruim 95 procent van die opbrengst over de wereld. VanDrie zegt in 20 procent van de Europese behoefte aan kalfsvlees te voorzien.

VanDrie heeft een kalverhouderijtak (onder andere VanDrie, Schils), een slachterijgedeelte (onder meer Sobeval, Ekro, T.Boer), een poot voor de voederproductie (onder meer Schils, Eurolat en Melkweg) en de huidenafdeling Oukro. De zoons van oprichter Jan van Drie sr hebben de bedrijfsvoering overgenomen, directeur corporate affairs Henny Swinkels is het gezicht in de markt.

VanDrie stalt zijn kalveren bij 1000 veehouders. Als de overname van Alpuro definitief doorgaat, neemt dat aantal toe met de 200 veehouders.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse en Europese mededigingsautoriteiten. VanDrie denkt dat proces ongeschonden, dus zonder gewongen verkoop van onderdelen door te komen, en de overname in het voorjaar af te ronden.

Financieel

De omzet van Van Drie Group daalde in 2008 naar ruim 1,4 miljard euro. De nettowinst steeg echter met 7,5 miljoen euro naar 33,4 miljoen.

Adres

Van Drie Group
Nijverheidsweg 11
3640 AD Mijdrecht

Website

Van Drie Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin