AlgemeenAchtergrond

Van Middelkoop langs militairen in Nederland

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) brengt de kerstavond door met militairen in Nederland die met Kerstmis moeten werken.

In de loop van de dag bezocht hij diverse eenheden die permanent paraat moeten zijn. Met de Koninklijke Marechaussee op Schiphol nuttigde hij een sober kerstdiner.

Dat heeft het ministerie van Defensie donderdag gemeld. De top van Defensie bezoekt traditiegetrouw tijdens Kerstmis of oud en nieuw de troepen, meestal in een missiegebied. De minister koos dit keer voor de eenheden die moeten werken in Nederland.

In de ochtend bezocht hij de vliegbasis Leeuwarden, waar twee squadrons van de luchtmacht paraat zijn, onder meer om vliegtuigen te kunnen onderscheppen. In de middag ging de minister naar Nieuw-Milligen, waar een eenheid het Nederlandse luchtruim in de gaten houdt. Daarna was Driebergen aan de beurt, waar het landelijk operationeel coördinatiecentrum zit.

Na Schiphol volgt donderdagavond een bezoek aan de militairen in het Defensie Operatie Centrum op het ministerie in Den Haag. Hier worden alle Nederlandse militaire operaties overal ter wereld gevolgd.

Beheer
WP Admin