AlgemeenAchtergrond

Unilever zegt palmolieleverancier wacht aan

Unilever, een van ’s werelds grootste producenten van consumentengoederen, stopt met het afnemen van palmolie van PT Smart, een dochteronderneming van het Indonesische Sinar Mas.

Een kritisch rapport van milieuorganisatie Greenpeace over de palmolieleverancier deed Unilever besluiten tot het ontbinden van het contract.

Volgens het rapport dragen de plantages van de palmleverancier bij aan de vernietiging van regenwoud. Unilever zei vrijdag te stoppen met het afnemen van de palmolie totdat het bedrijf kan bewijzen dat het niet langer regenwoud vernietigt.

“De beschuldigingen van Greenpeace zijn van een dusdanige aard dat wij die niet kunnen negeren”, aldus Marc Engel van Unilever. Eerder deed Unilever zelf al een onderzoek naar zijn leveranciers, waaruit punten van zorg uit naar voren waren gekomen. Het rapport van Greenpeace bracht nieuw bewijs aan het licht waardoor directe actie noodzakelijk was, aldus Unilever.

Jaarlijks nam Unilever voor 22 miljoen euro palmolie af bij PT Smart. Het Rotterdamse concern, dat een van de grootste verbruikers is ter wereld, verwerkt palmolie in verschillende producten zoals zeep, ijs en margarine. Sinar Mas is de grootste leverancier van palmolie in Indonesië en is de nummer twee wereldwijd.

Unilever streeft ernaar om vanaf 2015 alle benodigde palmolie uit gecertificeerde, duurzame bronnen te halen.

Beheer
WP Admin