AkkerbouwNieuws

Unilever wil alleen duurzame rietsuiker

Londen – Voedingsmiddelenbedrijf Unilever is een samenwerkingsverband aangegaan met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad om de rietsuikerproductie te verduurzamen. De samenwerking richt zich vooraleerst op Midden-Amerika met een focus op Mexico.

Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Londen. Doel van de samenwerking is niet alleen om het product te verduurzamen, maar ook de omstandigheden waaronder rietsuiker wordt geproduceerd. Unilever zal er op toezien dat de arbeiders in de Midden-Amerikaanse rietsuikerindustrie in lijn met de internationale normen voor arbeidsomstandigheden en beloning zullen worden behandeld.

Daarnaast wordt de productie geoptimaliseerd, door de productiviteit te verbeteren en de restproducten beter tot waarde te brengen.

Unilever zegt dat de samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad een belangrijke stap is op weg naar het voornemen om in 2020 alleen nog duurzame suiker te verwerken in zijn producten. De ontwikkelingsorganisatie Solidaridad denkt dat suikerriet een potentiële vervanger van fossiele brandstoffen kan zijn. “Het is het gewas van de toekomst, maar we kunnen deze belofte alleen waarmaken als we de manier waarop suikerriet geproduceerd wordt verbeteren”, aldus Sven Sielhorst van Solidaridad.

Hij vindt het belangrijk dat bedrijven als Unilever zich betrokken tonen bij duurzame productie van landbouwgewassen in ontwikkelingslanden. Sielhorst hoopt dat andere bedrijven het voorbeeld van Unilever zullen volgen.

Unilever heeft eerder dit jaar aangekondigd extra geld uit te trekken voor de ontwikkeling van grondstoffen die fossiele brandstoffen kunnen vervangen.

Beheer
WP Admin