Foto: Henk Riswick AlgemeenVideo

Uitgelicht | Wolfwerende maatregelen op het erf

In verschillende regio’s in Nederland lopen er zwervende wolven rond. Deze wolven hebben hun zinnen gezet op schapen en geiten. Het is al vaker voorgekomen dat wolven op het terrein van boeren zijn gekomen. Wat kun je als boer tegen deze wolven doen? En waarom zou je investeren in wolfwerende maatregelen? In deze Boerderij Uitgelicht gaan we in gesprek met Johan Wesselink, wolvenconsulent in Gelderland.

Reacties

 1. Ik zie liever een mooi schaap dan zijn moordenaar, in onze samenleving worden moordenaars opgesloten en of uitgeschakeld kijk maar naar de maffia, een ieder trekke zijn of haar conclusie

 2. Deze wolvenconsulent spreek over het beschermen van de schapen, geiten etc. Zijn idee is dat de boer dit zeker zal doen omdat hij van zijn dieren houdt en de dus wil beschermen.
  asl deze uispraak “Houden van je / de dieren” dan kan ik alleen maar concluderen dat de natuurliefhebbers die de wolf promoten Niet van de Dieren in het / hun natuurgebied houden en dus alles doen om de wolf te gerieven. Zlefs het verscheuren van grazers en andere dieren zien zij als een normaal verschijnsel is bos en hei. De kadavers wel verstoppen omdat anders onze wandelaar van slag kunnen raken.

 3. Deze ‘deskundige’ communiceert weer 100% wat ‘wolvenfans’ ons willen doen gaan geloven.
  De wolf (GW1625)die in Brabant al bijna een jaar om zich heen slaat in schapen, kalveren etc. is een gevestigde wolf, geen zwerver. Ook is 1.20 niet hoog genoeg, vele wolvenaanvallen zijn hebben binnen zogenoemde wolvenrasters plaatsgevonden. Ook de exponentiële toename van afgelopen maanden wordt met opzet achterwege gelaten. Sinds 1 oktober zijn er 58 GEREGISTREERDE gevallen geweest, waar ongeveer 150 schapen,geiten en kalveren het slachtoffer van werden. Als er niet op een andere manier naar de problematiek gekeken worden, dan worden de schapen verkocht, en gaan de paarden en koeien op stal. Een leeg landschap, met hier en daar enkele dieren achter torenhoog gaas blijven achter….
  Jehan Bouma wolvenhek fryslân

 4. al wer zo’n zelf benoemde wolven expert, walgelijk hoe hij zich uit laat over anderen. heeft alleen een wolf achter een hek van 3 meter bekeken en noemt zich expert. uit zijn nek ***len is alles wat hij kandeze reactie is automatisch gemodereerd

 5. johan , je weet het zo goed , kun je zelf de afrastering aanleggen, en onderhouden>. jij weet het beste hoe het moet. en de subsidie krijg je erbij. de samenleving wil zo graag die wolf volgens jou. de boeren hebben werk zat, dus ga maar aan het werk voor de samenleving. regel het maar.

Beheer
WP Admin