AlgemeenAchtergrond

Tweede man France Télécom weg na zelfmoorden

Na een serie van zelfmoorden binnen het bedrijf heeft France Télécom zijn tweede man vervangen.

Het gaat om Louis-Pierre Wenes, de man die volgens vakbonden symbool stond voor de slechte wijze waarop de Franse telecomgigant met zijn personeel omging.

Wenes stapte maandag met onmiddellijke ingang op. Zijn taken worden overgenomen door Stéphane Richard. Deze nieuwe man staat op goede voet met de Franse overheid, die nog altijd een belang van 27 procent bezit in France Télécom. Ook zou hij goede banden met de vakbonden hebben. Richard wordt in 2011 waarschijnlijk de hoogste baas van France Télécom.

Het telecombedrijf is in grote verlegenheid gebracht door de golf van zelfmoorden: de afgelopen anderhalf jaar waren het 24 werknemers. Zij noemden in afscheidsbrieven veelal de slechte arbeidsomstandigheden.

France Télécom heeft de laatste jaren flink gereorganiseerd. Vakbonden zeggen dat werknemers daardoor gestrest en gedemoraliseerd zijn geraakt. Vakbond CFE-CGC riep onlangs al om het vertrek van Wenes, omdat hij een schrikbewind zou hebben gevoerd.

Wenes heeft zijn functie zelf neergelegd, zo stelde France Télécom. In een verklaring aan het personeel zou hij een verband hebben gelegd tussen zijn vertrek en de zelfmoorden binnen zijn bedrijf.

Beheer
WP Admin