AlgemeenNieuws

Total Produce nauwelijks geraakt door Ehec-probleem

Dublin – Total Produce, de Ierse eigenaar van Haluco, Nedalpac en Anaco in Nederland zag de halfjaarcijfers nauwelijks veranderen in 2011, ondanks de Ehec-crisis. In het eerste halfjaar bedroeg de Ehec-schade 1,5 miljoen euro, stelt de onderneming.

De maand juni was vooral geraakt door de Ehec-uitbraak. Ook in het tweede halfjaar verwacht Total Produce een Ehec-schade van 1,5 miljoen euro. De winst voor belasting en afschrijven zakte mede door de vraaguitval in het eerste halfjaar één miljoen euro tot 27,7 miljoen euro. Dat komt deels door extra reorganisatiekosten in Engeland en Zweden. De omzet bleef stabiel op 1,33 miljard euro.

De omzet van Total Produce bestaat voor het grootste deel uit fruit, maar met Haluco als dochter is de omzet in groente behoorlijk. In 2008 boekte Haluco ruim 200 miljoen euro omzet in het hele jaar. De Haluco-omzet is sinds de toetreding tot Total Produce niet meer uitgesplitst. Haluco zet groente af voor telers van Best Growers Benelux. Het is niet duidelijk hoe zwaar exact de Ehec-crisis ingrijpt op de omzet van Haluco specifiek.

Beheer
WP Admin