AlgemeenNieuws

Toekomst Intervet onzeker na afblazen fusie

Boxmeer – Intervet/Schering Plough blijft zelfstandig. Het hoofdkantoor van het bedrijf blijft daardoor in Boxmeer.

Dat volgt uit het afblazen van een fusie van de diergeneesmiddelendivisies van Merck en Sanofi-Aventis. De fusie gaat niet door omdat mededingingsautoriteiten de concerns zouden dwingen onderdelen af te stoten.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Intervet/Schering-Plough en concurrent Merial samen zouden gaan. De moederbedrijven Merck en Sanofi-Aventis wilden zo synergievoordelen behalen, zoals het kunnen aanbieden van een groter productenpakket en terugdringen van kosten.

Uit onderzoek blijkt echter dat vanwege de fusie activiteiten met een waarde van 500 miljoen dollar (353 miljoen euro) moeten worden afgestoten. Er zou met name een te grote concentratie op het terrein van pluimveegeneesmiddelen ontstaan.

Wanneer de overname was doorgegaan, was volgens analisten waarschijnlijk het hoofdkantoor van het te vormen bedrijf in Parijs gekomen. Burgemeester Karel van Soest van Boxmeer is dan ook opgelucht. Het fusiebedrijf was het grootste diergeneesmiddelenconcern ter wereld geworden.

Bij Intervet/Schering Plough werken circa 2.000 mensen. Merck kocht in 2007 Intervet/Schering Plough en ook een ander Nederlands bedrijf, Organon. Intervet/Schering Plough behaalde vorig jaar een omzet van 2,9 miljard euro. Merial behaalde een omzet van 2,6 miljard euro. De moederconcerns zeggen de intentie de dochters afzonderlijk te laten groeien.

Beheer
WP Admin