Foto: ANP AlgemeenNieuws

Thieme geridderd bij afscheid uit Kamer

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is bij haar afscheid van de Tweede Kamer beëdigd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Kamervoorzitter Khadija Arib sprak tijdens haar afscheidsspeech dat mede door Thieme dierenwelzijn, klimaat en natuur nadrukkelijker op de Kameragenda is gekomen. Wel verweet de Kamervoorzitter Thieme tussentijds te vertrekken en niet haar zittingstermijn waarvoor ze gekozen is vol te maken.

Politieke invloed

Thieme schreef in haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer dat politieke invloed wat haar betreft niet om macht gaat, maar om de invloed die je kan uitoefenen of door als inspiratiebron te fungeren voor anderen.

Thieme zat sinds 2006 in de Kamer. Ze sloot haar laatste bijdrage af met haar vaste woorden: “En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bioindustrie”.

Na het officiële gedeelte namen alle Kamerleden individueel afscheid van Thieme. De handdruk van Thieme aan Femke Merel van Kooten- Arissen, die voor de zomer zich afsplitste van de partij, was zeer afstandelijk.

Beheer
WP Admin