De handel in de contracten voor varkens en vleesvee op de termijnmarkt van Chicago gaat rap omhoog. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Termijnmarkt Chicago verhoogt mutatielimiet

De termijnmarkt in Chicago verhoogt de limiet waarmee de contractprijzen voor vleesvee en varkens kunnen wijzigen. De wijziging is het grootst voor het maartcontract, waarin alleen nog deze week kan worden gehandeld.

De handel in de contracten voor varkens en vleesvee op de termijnmarkt van Chicago gaat momenteel rap omhoog. Door het coronavirus vraagt de Amerikaanse consument veel meer vlees, schrijft persbureau Reuters. De marges bij de vleesverwerkers schieten daardoor omhoog.

Normaal mag een contractprijs voor vleesvee maximaal 4,5 dollarcent per pond (0,4536 kg) wijzigen ten opzichte van het vorige settlement. Dat is nu voor maart opgerekt tot 10 dollarcent per pond. Voor de overige termijnen is de dagelijkse limiet opgerekt naar $ 6,75.

Bij vleesvarkens was de maximale mutatie 3 dollarcent per pond, maar dat is nu verruimd tot 4,5 dollarcent per pond.

Bekijk het verloop van de contractprijzen voor varkens op de termijnmarkt in Chicago via Boerderij.nl/markt

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin