AkkerbouwAchtergrond

Stier koelt af in de Waal

Nijmegen – Een stier zoekt verkoeling in de Waal in Nijmegen.

Nijmegen – Een stier zoekt verkoeling in de Waal in Nijmegen. Het tekort aan neerslag in Nederland is op dit moment uitzonderlijk. Naar verwachting houdt de droogte, afgezien van enkele lokale buien, de komende tien dagen aan.
Foto ANP

Druten – De grond bij de Waal bij Druten is vandaag uitgedroogd. Het tekort aan neerslag in Nederland is op dit moment uitzonderlijk. Naar verwachting houdt de droogte, afgezien van enkele lokale buien, de komende tien dagen aan.
Foto ANP

Alphen aan de Waal – De veerboot in Alphen aan de Waal ligt vandaag vanwege de lage waterstand aan de kant. Vanwege de droogte kan de veerboot niet meer varen. Naar verwachting houdt de droogte, afgezien van enkele lokale buien, de komende tien dagen aan.
Foto ANP

Ooievaars laten zich niet wegjagen door stof

Gross Lüsewitz – Twee ooievaars laten zich niet wegjagen ondanks de enorme stofwolken die op hen afkomt. Door de extreme droogte werpt de grondbewerking op een perceel in het Duitse Gross Lüsewitz, vlak bij het Noord-Duitse Rostock, enorme stofwolken op. En ook om het naderende lawaai van de trekker maken de twee ooievaars aan weerszijden van de trekker zich niet druk. Ze blijven rustig staan en hebben blijkbaar totaal geen haast om weg te komen.
Foto ANP

Amritsar – India realiseert dit jaar mogelijk een recordoogst van 84,3 miljoen ton tarwe. In de Noord-Indiase stad Amritsar is het daarom uitzonderlijk druk. Vanuit de deelstaat Punjab wordt meer graan naar het Zuiden gebracht dan ooit tevoren. De grote oogst is mede het gevolg van gezonde moessonregens. Andere grote producenten van tarwe als de VS en China zien de productie juist dalen. India geldt overigens niet als een grote exporteur van tarwe. Het grootste deel blijft binnen de grenzen van het 1,2 miljard inwoners tellende land.
Foto ANP

Beheer
WP Admin