AlgemeenAchtergrond

Steyr trekker met beste imago

Steyr is het trekkermerk met het beste imago bij zijn gebruikers.

Dat blijkt uit het Boerderij TREKKER Merken Imago Onderzoek dat vandaag is gepresenteerd op de eerste dag van de mechanisatiebeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen (Fl.). Het Oostenrijkse trekkermerk kreeg van zijn gebruikers gemiddeld een 7,98. Een fractie meer dan Fendt, die met gemiddeld een 7,94 op de tweede plaats eindigde. Op de derde plaats gevolgd door Valtra met gemiddeld een 7,82.

In opdracht van de vakbladen Boerderij en TREKKER heeft onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel (L.) ruim 2.300 gebruikers van trekkers, landbouwmachines en melkwinningsapparatuur benaderd. Akkerbouwers, loonwerkers en melkveehouders kregen twee vragen waar ze op konden antwoorden, met een cijfer op de schaal van 1 tot en met 10:

1. Geef een cijfer voor het merk waar u mee werkt?
2. In hoeverre zou u dit merk aanbevelen bij collega’s?

Het uiteindelijke imagocijfer is het gemiddelde van de antwoorden op beide vragen.

Zes andere categorieën

Het imago-onderzoek beperkt zich niet tot alleen trekkers, zoals uit onderstaande tabel blijkt. In zes andere categorieën is gebruikers gevraagd naar het imago van de machine die ze gebruiken.

Geen onvoldoende

Over het algemeen is het imago van landbouwmachines en –werktuigen goed te noemen. Geen van de onderzochte merken scoort gemiddeld een onvoldoende. Het laagste gemiddelde cijfer als antwoord op vraag 1 is 7,21. Het laagste gemiddelde cijfer als antwoord op vraag 2 is 6,45.

De verschillen zijn ook niet erg groot; zeker bij trekkers liggen de gemiddelde imagocijfers zeer dicht bij elkaar.

Beheer
WP Admin