AlgemeenAchtergrond

Steeds duurzamer kalfsvlees produceren

Dennis Minnen (24) werkt momenteel nog het grootste deel van zijn uren als zzp’er. Hij is monteur. De overige uren werkt hij thuis op het vleeskalverbedrijf in Ede. Op termijn wil hij het bedrijf overnemen, maar zijn vader is nog maar 56 jaar. Bovendien gaat het zo ook prima, vindt Dennis. Dan kan hij er geleidelijk ingroeien.

Momenteel worden ongeveer duizend blanke vleeskalveren gehouden en honderd rosé’s, in drie verschillende leeftijdsgroepen. Het grootste deel van de dieren is onder contract, de rosé’s zijn voor eigen rekening. Dennis vindt het leuk om daarmee iets zelf te proberen. Dat doet hij ook met de dieren in de opstartfase. Dit jaar heeft hij er vijf buiten, als dit goed bevalt, dan worden er volgend jaar meer buiten gehouden, in een eenvoudig metalen hok.

Waarom zou dat niet kunnen? Op zijn buitenlandse reizen zag hij dat het elders ook gaat. Hoewel hij dus graag zelf iets probeert, bijvoorbeeld met vloeibaar voer, een houtkachel voor de verwarming van water en zonnepanelen op het dak voor eigen energie, denkt hij dat de vleeskalversector een goede toekomst heeft, vooral omdat die door integraties die contracten geven goed in de hand wordt gehouden.

Eigen initiatief en stabiliteit van een contractgever, daarmee moet er een goede toekomst zijn.

Beheer
WP Admin