AlgemeenAchtergrond

Speciale commissie onderzoekt aanpak Q-koorts

Een speciale commissie gaat zich buigen over de aanpak en bestrijding van de Q-koorts.

De evaluatiecommissie staat onder leiding van professor Gert van Dijk en gaat op verzoek van de Tweede Kamer aan het werk.

De centrale vraag is hoe de ministeries van LNV en Volksgezondheid de aanpak ter hand hebben genomen en welke lessen daaruit kunnen worden getrokken. De Q-koorts maakte vorig jaar bijna 2300 mensen ziek; zes mensen met Q-koorts overleden. De ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Ab Klink (Volksgezondheid) lieten de Kamer vandaag weten dat de commissie zelf uitmaakt wie zij wil spreken en welke documenten zij daarvoor wil hebben. De twee ministers hebben hun volledige medewerking toegezegd. De commissie rapporteert aan beide ministers die het rapport, met hun reactie, voor de zomervakantie naar het parlement zullen sturen.

Van Dijk (1946) studeerde veeteelt en genetica in Wageningen en Economie in het Schotse Aberdeen, waar hij ook promoveerde. Hij is directeur van de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR) en is daarnaast sinds 1990 hoogleraar aan de Universiteit Nyenrode.

Beheer
WP Admin