AlgemeenAchtergrond

Sector wil meer jonge werknemers

Productschappen gaan jongeren projectmatig stimuleren te gaan leren en werken in de agrarische sector en de voedingsmiddelenbranche.

Dat stellen ze in een intentieverklaring die ook door minister Gerda Verburg van Landbouw is ondertekend.De agrarische sector moet meer talentvolle jonge mensen aantrekken, stelt minister Verburg. “De agrarische sector is op innovatiegebied koploper in de wereld. Dat ziet niet iedereen. Om koploper te blijven moeten meer mensen weten wat de waarde van de sector is.”

De plannen van de productschappen worden in samenwerking met onderwijsinstellingen opgesteld. In de plannen wordt ook gekeken naar hoe werkenden kunnen worden gestimuleerd een leven lang kennis te blijven opbouwen. Concreet uitgewerkte projectplannen zijn pas volgend jaar gereed.De productschappen beloven in de verklaring ook meer jongeren met functionele beperkingen en langdurig werklozen aan het werk te helpen. Er werken in de Nederlandse agrosector 700.000 mensen met een vast contract en nog eens 150.000 uitzendkrachten.

Beheer
WP Admin