AlgemeenAchtergrond

Schuringa voelt zich geen held

De Nederlander Jasper Schuringa, die een hoofdrol speelde bij het verijdelen van de aanslag in een vliegtuig boven de Verenigde Staten, ziet zichzelf niet als held.

Dat zei vandaag een goede vriend van hem die niet bij naam genoemd wil worden. Volgens de vriend gaat het goed met Schuringa, maar is hij wel moe en aan rust toe.

“Jasper heeft hier allemaal niet om gevraagd en wil vanaf nu eigenlijk het liefst vakantie vieren. Dat was ook het doel van zijn reis.” De Nederlander verblijft inmiddels bij vrienden in Miami, Florida.

Berichten als zou de 32-jarige Amsterdammer geld vragen voor het te woord staan van de Nederlandse pers verwijst de vriend naar het rijk der fabelen. “De wereldpers zit achter hem aan. Hij kan gewoon niet iedereen te woord staan.”

Schuringa, die in Amsterdam het videoproductiebedrijf Go with the flow productions runt, overmeesterde de 23-jarige Nigeriaan die vrijdag een aanslag wilde plegen op een vliegtuig boven de VS. De heldhaftige Nederlander was in Amerika onder meer bij CNN te zien.

Beheer
WP Admin